Η Σοφία Σπυρλιάδου γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Αποφοίτησε το 2008 από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Α.Π.Θ. και ξεκίνησε να εργάζεται ως αρχιτεκτόνισσα. Το 2012 ξεκίνησε να φοιτά στη Σχολή Καλών Τεχνών και πλέον προσπαθεί να ασχοληθεί με τις σπουδές της, παράλληλα με την δουλειά.

comic- comic-10_spy

Ξεκίνησε να γράφει και να σχεδιάζει τα δικά της κόμικ από το 2004 με πρώτες συμμετοχές στις εκθέσεις κόμικς της Φοιτητικής Εβδομάδας του Α.Π.Θ. Πολύ γρήγορα αγάπησε τις μικρές αυτοεκδόσεις (φανζίν) και έχει κυκλοφορήσει αρκετές από τότε («Το τρίγωνο», «Η μικρή γοργόνα», «Το κεφάλι», «Ζωίτσες» κλπ).

comic-vroxi-5

comic-33_phgadi5

Για πολλά χρόνια συμμετείχε μαζί με τις αδερφές Ανθηροπούλου στο φανζίν “Frogs & Dogs” το οποίο πλέον έχει γίνει περιοδικό και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Jemma Press.

Frogs&Dogs-1-comic-cover

Συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά και εφημερίδες. Διδάσκει ζωγραφική και κόμικς στα τμήματα του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου Κιλκίς «η πόλις».

spirliadou_mera-comic-krisisΑγαπάει επίσης, τη ζωγραφική, την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και τελευταία τη χαρακτική.

linocut-city

 

Δουλειές της μπορείτε να δείτε στους τοίχους του Κιλκίς,

στα ιστολόγια frogs-n-dogs.blogspot.com και theveryclosedcircle.blogspot.gr

στο facebook  και σύντομα και στην προσωπική της ιστοσελίδα: gestaltdesign.gr.

linocut-