Στοιχεία επικοινωνίας:

Ο Πέτρος Παπαδόπουλος σπούδασε Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου μάστερ στο London Metropolitan University. Το αντικείμενο του μεταπτυχιακό του ήταν η Ψηφιακή Κινούμενη Εικόνα. Επαγγελματικά έχει δημιουργήσει κινούμενα σχέδια για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια στο Λονδίνο όπως είναι το Disney XD και το Cartoon  Network.

Πρόσφατα ξεκίνησε μια σειρά κόμικ με τίτλο «Αγάπη & Τσιρίδα» όπου παρακολουθούμε τις χιουμοριστικές καθημερινές εντάσεις στη ζωή ενός ζευγαριού. https://tsirida.wordpress.com

Love & Tsirida Comic 1Στην δουλειά του συνυπάρχουν διαφορετικές μορφές τέχνης όπως είναι το βίντεο, η φωτογραφία, η ζωγραφική και η μουσική. Έχει σκηνοθετήσει μικρού μήκους ταινίες συνδυάζοντας ηθοποιούς με animation και έχει βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων όπως στο BeFilm – Underground Film Festival της Νέας Υόρκης με το βραβείο καλύτερου πειραματικού animation και στο 35ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας με βραβείο καλύτερου animation.

Love & Tsirida Comic 1

Λέει ο ίδιος για το  «Αγάπη & Τσιρίδα»: 

“Ξεκίνησε από μια ανάγκης διακωμώδησης της καθημερινότητας. Είχα ασχοληθεί και παλιότερα με αυτό το είδος της τέχνης κάνοντας γελοιογραφίες για εφημερίδες και περιοδικά, αλλά ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη μου συστηματική προσπάθεια. Επιχειρώ να δημοσιεύω κάθε βδομάδα από ένα καινούριο επεισόδιο στην ιστοσελίδα (tsirida.wordpress.com). Προς το παρών έχουν βγει 27 επεισόδιά και ελπίζω να ξεπεράσουν τα 100!  Το μότο αυτής τη σειρά είναι «HAPPY WIFE, HAPPY LIFE. Είναι μία φράση που έχει κινέζικη ρίζα και κρύβει μέσα της χιούμορ και δόση αλήθειας! Ένα άλλο σημείο που εστιάζεται σε αυτή τη σειρά είναι ότι σε ένα ζευγάρι δεν είναι ανάγκη πάντοτε να είναι όλα τέλεια. Υπάρχουν εντάσεις,  ζήλιες και μικροδιαφορές που είναι απόλυτα φιλολογικές, αρκεί να υπάρχει μέτρο, που δείχνουν άλλωστε και το ενδιαφέρον του ενός ως προς τον άλλο.  Όπως αναφέρω και μέσα στην σειρά ο καλύτερος συνδυασμός είναι η τέλειος ισορροπία της γλυκόξινης γεύσης!”

Love & Tsirida Comic 1

“Στο εξώφυλλο της σειράς υπάρχουν τα σκίτσα του ζευγαριού και από κάτω τελίτσες για να συμπληρώσει το κάθε ζευγάρι, που ταυτίζεται με τη σειρά, τα δικά τους ονόματα.  Άλλωστε σε κανένα επεισόδιο της σειράς δεν αναφέρονται τα πραγματικά ονόματα των πρωταγωνιστών… ”

Και προσθέτει: “Το κόμικ σαν είδος είναι αρκετά παραμελημένο στην Ελλάδα. Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να θέλει να τα παρατήσει αλλά πάντα κάτι γίνεται και προσθέτω ακόμα ένα επεισόδιο στη σειρά!”

27144533_399077117171857_1364941378_o