Στοιχεία επικοινωνίας:

Η Ίριδα Μούζου (Mouzmoulo)  μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό  και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο συστημικό μοντέλο ψυχοθεραπείας.

noir story IΠαράλληλα με τις σπουδές της αλλά και μετά από αυτές, ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, την επεξεργασία εικόνας,  τον σύγχρονο χορό κ.α. Η ενασχόληση με τα κόμικ, ως δημιουργού, ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, υποστηρίχτηκε αρχικά  με  σεμινάρια γύρω από το αντικείμενο και συνεχίστηκε με μια μονοετή φοίτηση στο κολέγιο της Βακαλό.

Είναι η δημιουργός του web comic «Ραλλού» που  πρόσφατα έκανε και την έντυπη εμφάνιση του στο περιοδικό κόμικς  «Μπλε Κομήτης».

MERFIΣυμμετείχε στις ομαδικές εκθέσεις του εργαστηρίου «Σπίρτο» αλλά και στην 16η  έκθεση του Comic N’ Play «Αστροναύτες» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

ypoulo xtypima3

skata4Λέει η ίδια για τα κόμικς που αγαπά: «Σαν αναγνώστρια κόμικ έχω πολύ μεγάλη αγάπη στα αυτοαναφορικά (χιουμοριστικά ή μη) κόμικ, σε εκείνα που ο δημιουργός αποδομεί τη ζωή, τους φόβους, τους προβληματισμούς  του μπροστά στα μάτια του αναγνώστη, συχνά χρησιμοποιώντας λιτό σχέδιο, αλλά με μαεστρία στην αφήγηση. Τα βιωματικά κόμικ τα βρίσκω φοβερά απενοχοποιητικά.  Επίσης είμαι φαν του comic strip χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζομαι είτε σαν αναγνώστης είτε ως δημιουργός σε αυτό. Από κάθε είδος μπορείς να πάρεις στοιχεία και να συνθέσεις το δικό σου ύφος.”

nyhiaΓια την Ραλλού, αλλά και τις μελλοντικές της δημιουργικές αναζητήσεις, προσθέτει: “Η ηρωίδα μου «Ραλλού» είναι σε μορφή comic strip και γεννήθηκε μέσα από μια προσωπική ανάγκη για αυτοσαρκασμό. Έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία αλλά πρόκειται περισσότερο για μια περσόνα παρά για εμένα την ίδια.  Στο μέλλον σκοπεύω να δείτε περισσότερο έντυπο υλικό από εμένα, αλλά και τη συμμετοχή μου στα αντίστοιχα φεστιβάλ κόμικ».