Στοιχεία επικοινωνίας:

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 2004 μετακόμισε για σπουδές στη Βαρκελώνη όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης πάνω στη Visual Cutlure.
Αν και οι ακαδημαϊκές του σπουδές είναι πάνω στα εικαστικά η καθημερινότητα του αλλά και το επάγγελμα του είναι η μουσική.

Ξεκίνησε από τα 6 του να ασχολείται με την κλασική κιθάρα, αλλά από την εφηβεία και μετά τον τράβηξε ο χώρος της παραδοσιακής μουσικής. Τα βασικά του μουσικά όργανα είναι το ούτι και το μπουζούκι αλλά ταυτόχρονα μελετάει βιολί και άλλα έγχορδα. Έχει κάνει σπουδές πάνω στη βυζαντινή μουσική και την οθωμανική μουσική παράδοση καθώς επίσης και σπουδές μοντέρνας αρμονίας στο παράρτημα του Berkley στη Βαρκελώνη.

thumbnail
Η Βαρκελώνη τον έχει σημαδέψει μουσικά μιας και του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει και να παίξει και άλλα είδη μουσικής όπως το φλαμένκο, η τζαζ και η βορειοαφρικανική μουσική. Όλα αυτά τα στοιχεία καθώς και ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας την πόλης του δώσανε έναν ήχο που ταλαντεύεται μεταξύ του βαθιά παραδοσιακού και του μοντέρνου.
thumbnail (1)
Έχει συνεργαστεί με ένα πολύ μεγάλο αριθμό καταξιωμένων μουσικών όπως ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο David Dorantes κ.α καθώς και με πολλούς καλλιτέχνες στο Μαρόκο και την Αλγερία όπου και έχει μόνιμες συνεργασίες.Παράλληλα έχει ηχογραφήσει τόσο δικά του πρότζεκτ όσο και πάρα πολλές δισκογραφικές συνεργασίες.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου και οι μουσικές του έχουνε ταξιδέψει μέχρι σήμερα σε Ισπανία, Γαλλία, Ανδόρα, Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Ουγγαρία, Σερβία, Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτο, Καναδά, Μεξικό και Ινδονησία.

Τον τελευταίο χρόνο ασχολείται με μουσική για θέατρο καθώς επίσης με ένα θεατρικό έργο που έχει γράψει ο ίδιος σχετικά με το Ρεμπέτικο και το προσφυγικό ζήτημα.
36913553_173316136868121_5051356138277175296_n (1)