Στοιχεία επικοινωνίας:

Η Έλσα Μουρατίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.

Από το 1996 συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, τραγουδώντας παραδοσιακά από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ρεμπέτικα, καθώς και νεότερη μουσική από σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Έχει συνεργαστεί με τους Μ. Μητσιά, Αντ. Καλογιάννη, Β. Λέκκα, Στ. Παχίδη, Δ. Ζερβουδάκη, Γ. Καζαντζή, Π. Θεοχαρίδη, Μ. Θωίδου & Drasta, Μ. Χατζημανώλη, Ανδ. Καρακότα, Μαριώ, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου,  Δώρο Δημοσθένους, Plaza Ensemble κ.α.

Έχει τραγουδήσει για το θέατρο σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων, τόσο του Κ.Θ.Β.Ε. όσο και ιδιωτικών φορέων. Επίσης έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία πολλών θεατρικών παραστάσεων.

Είναι μέλος του φωνητικού σχήματος StringLESS,(a capella), TIR FADA (μουσική από την κέλτικη παράδοση),  ΑΡΓΑΤΕΙΑ, (μουσική της Μαύρης Θάλασσας), ΜΑΡΟΥΒΑ (αστική μουσική της Κρήτης).

Δίδαξε και διδάσκει σύγχρονο και θεατρικό τραγούδι.

Δισκογραφία : ΒΟΡΕΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ Παράδοση a jazz, ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ Τα 13 ρολόγια, STRINGLESS Φτυστός ο μακαρίτης, StringLESS – Stringless, TIR FADA – TIR FADA, TIR FADA Παραμυθοτράγουδα από τη χώρα των ξωτικών

Έχει συμμετοχές στην δισκογραφία των:   Δ. Ζερβουδάκη ”Περί μπάζων και λοιπών απορριμάτων”, Στάθη Παχίδη (Άγαμοι Θύται) ”Αγύριστα κεφάλια” , Θ. και Ευρ.Μπέκου”QUARK” , Γ. Καζαντζή ” Ιφιγένεια η εν Ταύροις” ,  Θ. Σιώμου ”Σκουριά στου έρωτα τη βρύση”, Στ. Ξαρχάκου ” Η μαγεία του Ξαρχάκου”, M. Θωίδου “Η αλήθεια είναι δύο”

50623533_994724434071854_338065555997065216_n

Λέει η ίδια για το τραγούδι: “Η φωνή είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά όργανα, χωρίς αυτό βέβαια να κάνει όλα τα άλλα να υστερούν. Όμως ο ρυθμός, η μελωδία και το κυριότερο ο λόγος που εκφέρεται στο τραγούδι, είναι το τρίπτυχο που κάνει τη φωνή μοναδική σαν μέσο μουσικής έκφρασης.

Από την παιδική φωνή, μέχρι την ακατέργαστη φωνή ενός ανθρώπου που δεν έχει περάσει μέσα από τη Βαβέλ της μουσικής παιδείας, έτσι όπως αυτή τουλάχιστον παρέχεται στη Δύση, μπορεί κανείς να διακρίνει τα πάντα. Όσο και να μελετάω το τραγούδι και τις ρίζες του, πάλι επιστρέφω σ`αυτό: μέσα στα απλά είν`τα ωραία.

Αν έχεις κάτι να πεις και θέλεις να το κοινωνήσεις με τους γύρω σου, η φωνή, είναι η καλύτερη παλέτα χρωμάτων για να πλάσεις μια ηχητική εικόνα που να επιτρέψει στους γύρω σου να δει ξεκάθαρα μέσα στην ψυχή σου. Η ανθρώπινη επαφή για μένα είναι ανάγκη. Και το τραγούδι είναι για μένα ο τρόπος να βρίσκομαι πιο άμεσα σε επαφή με τους ανθρώπους γύρω μου.”