Στοιχεία επικοινωνίας:
Εmail: athvelissarisprofessional@gmail.com   URL: artesseract.com                 Artstation: artstation.com/thcool 

Observatory Fallβ

Ο Αθανάσιος Βελισσάρης γεννήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη ζωγραφική. Κατά την φοίτηση του στο γυμνάσιο πειραματίστηκε με πιο παραδοσιακές μεθόδους τέχνης, λάδια, ακρυλικά, πηλό. Από το 2011  στράφηκε σε διαφορετικό στιλιστικά προσανατολισμό αντλώντας έμπνευση από πιο μοντέρνους τύπους τέχνης όπως το gaming και το animation με κατεύθυνση τον διηγηματικό χαρακτήρα.

Woman to another story

Με αφορμή την πρόοδο της τεχνολογίας στο χώρο της τέχνης δεν άργησε να στραφεί στην Digital art, την τέχνη με τη χρήση υπολογιστή, καθώς και τον χώρο του 3D, τρισδιάστατος σχεδιασμός και γλυπτική.

Vera Moreytti

Σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητος δημιουργός και το καλοκαίρι του 2017 έκανε επισήμως την πρώτη του έκθεση, στης οποίας τα εγκαίνια παραβρέθηκαν πάνω από 250 άτομα για την προβολή του πρώτου του animated short. Πέρα από την τέχνη η μέχρι τώρα πορεία του περιλαμβάνει τη φοίτησή στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Ξάνθη καθώς και στο Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών επιστημών του Α.Π.Θ. όπου ανήκει μέχρι και σήμερα.

Xorxia_

Λέει ο ίδιος αναφερόμενος στα έργα του: “Η σύνθεση οπτικής τέχνης για εμένα είναι ένα αναγκαίο αποτέλεσμα που προκύπτει από την δημιουργία μίας ιστορίας. Όταν ζωγραφίζω ή σμιλεύω έχω πάντα στο μυαλό που τους χαρακτήρες, τον κόσμο και πως αλληλοεπιδρούν αυτά τα δύο μεταξύ τους. Συνήθως  δεν δίνω περιγραφές στους πίνακές μου, μόνο τίτλο, ο θεατής καλείται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Θέλω μέσα από εικόνες να εκφράσω ανθρώπους, ιστορίες ,ιδέες και φαινόμενα χωρίς να τον περιορίζω με περιττά λόγια.”

Gareth, Between light and darkness