Στοιχεία επικοινωνίας:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητή τον Χρ. Μπότσογλου, όπου αποφοίτησε το 2001 με Άριστα.

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, φοίτησε στο Universität  Hildesheim της Γερμανίας, με διδακτικά πεδία, χαρακτική και film  animation, με καθηγητή τον Μ. Αρφαρά. Το 2008 – 2011 φοιτά στο Univeristät der Künste (UdK) στο Βερολίνο και εκπονεί το μεταπτυχιακό της με άριστα, λαμβάνοντας τον τιμητικό τίτλο Meisterschülerin. Έχει λάβει τιμητικές υποτροφίες/ επαίνους για την ιδιαίτερη καλλιτεχνική εργασία που παρουσίασε κατά τη φοίτησή της στην ΑΣΚΤ Αθήνας, τα έτη 1998-1999, 1999-2000.

_

Nigredo – The Dark Side of Eden_ aquatint, eau forte, vernis mou, dry point 50 x 70 cm, 2010

Το 2005 έλαβε υποτροφία του Κληροδοτήματος Βικάτου για τριετή φοίτηση σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας και το 2008 έλαβε υποτροφία του Ιδρύματος Μιχελή για μονοετή φοίτηση στο εξωτερικό. Έχει διδάξει σε εργαστήρια Τέχνης και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2010 έως το 2018 έχει εργαστεί ως επιμελήτρια εκθέσεων, μάνατζερ και υπεύθυνη διοργάνωσης, δημόσιων σχέσεων, μάρκετινγκ και επικοινωνίας στις: Gallery  Bauscher, Gallery  Hirschmann, SR Contemporary  Art  Gallery, στο Βερολίνο

“Eve”, Cut out Paper, Drawing 69 x 70 cm 2014

Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στο Βερολίνο και έχει πάρει μέρος σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων και διεθνών Art Fairs στην Αθήνα, Κύπρο, Θεσσαλονίκη, Βερολίνο, Καρλσρούη, Κολωνία, Άμστερνταμ και στη Βασιλεία της Ελβετίας. Έργα της βρίσκονται σε Δημοτικές Πινακοθήκες στην Ελλάδα, καθώς και σε προσωπικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Βερολίνο.

A Silent Song, shell, paper cut, drawing in bell jar 43 x 35 x 20 cm 2016

A Silent Song, shell, paper cut, drawing in bell jar 43 x 35 x 20 cm 2016

Λέει η ίδια για το έργο της: “Παθιασμένη με την λεπτότητα και ελαφρότητα του χαρτιού και τη δυνατότητα μεταμόρφωσής του σε διαφορετικά σχήματα και φόρμες, δημιουργώ σουρεαλιστικούς, ονειρικούς κόσμους με συμβολικές αναπαραστάσεις στο χώρο. Μυστικιστικές γυναικείες φιγούρες, υβρίδια ανθρώπων- ζώων, συγχωνεύονται με προσωπικές μου εμπειρίες και διηγούνται ιστορίες για διαχωρισμούς και ενώσεις, για το θάνατο, τη ζωή, τον έρωτα, τη γέννηση και τη συμβολική Μεταμόρφωση. Κάθε χαρτί μετατρέπεται έτσι σε ένα λαβυρινθώδες ταξίδι, γεμάτο προσωπικές ανακαλύψεις. Το έργο μου επικεντρώνεται στη χρήση μικτών μέσων πάνω στο χαρτί, καθώς και σε μια σχεδόν διαλογιστική διαδικασία κοπής του!

Inside my deer-flourishing ceremony_ cut out paper, watercolour pencils, ink,88 x 52cm 2016

Έτσι γεννιούνται αυτές οι εύθραυστες κατασκευές, που αρθρώνουν ένα σχεδόν άυλο αρχιτεκτόνημα μέσα στο χώρο, που διερευνά την ιδέα ότι όλα τα ζωντανά πλάσματα αλληλοσυνδέονται και ότι κάθε στοιχείο στον εσωτερικό και στον εξωτερικό κόσμο, προέρχεται από την ίδια πηγή. Η φύση περιέχει ένα μέρος από εμάς κι εμείς περιέχουμε ένα κομμάτι της φύσης. Υπάρχει μια αόρατη σχέση μεταξύ όλων μας. Τα εύθραυστα αυτά διοράματα χαρτιού, γεννιούνται λοιπόν, ως απτά κομμάτια της φαντασίας μου και κάνουν την παρουσία τους στο φυσικό μας κόσμο ως λιτές κατασκευές και διαπερατοί χώροι.

“A Dream Prologue”, Cut out Paper, Drawing 102 x 56 cm 2014

Πρόκειται για ένα δομημένο χάος που ισορροπεί ανάμεσα στη γεωμετρία της ύλης και την αυθόρμητη, συναισθηματική εξιστόρηση. Ένας κόσμος δυναμικής σιωπής που προσπαθεί να παρουσιάσει τη γέννηση μιας άλλης μυστικής πραγματικότητας, πέραν του ορατού. Η δομή του έργου μου είναι παρόμοια με τη δομή ενός ονείρου που συμβαίνει κάτω από την ορθολογιστική επιφάνεια. Πρόκειται για τη μεταφόρτωση σε εικόνα, αυτού που δεν μπορεί να ιδωθεί με τα μάτια της λογικής. Θέλω να μεταφέρω μια ιδιαίτερη, λεπτοφυή εικόνα του κόσμου γύρω μας, και της φύσης : ένα όραμα που μεταλλάσσεται ανάμεσα σε αυτό που είναι φθαρτό, εφήμερο και μας συναρπάζει.

10848494_951418968282554_2045063779296936474_o