Η ΔΙΑΛΕΞΗ  ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΝΤΣΑΝΟΓΛΟΥ

Με την διάλεξη της Μαρία Τσαντσάνογλου και θέμα  “Μοντέρνα και Σύγχρονη Τέχνη στη Θεσσαλονίκη. Συλλογές και Δυναμική” συνεχίστηκε το Σάββατο 12/1/2019,

στο κατάμεστο  Αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, ο δεύτερος κύκλος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Πολιτιστικής Εταιρείας. Ακολούθησε διάλογος.

Η Μαρία Τσαντσάνογλου είναι υπηρεσιακή γενική διευθύντρια του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (МОМus) και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη.

Περιγραφή Θέματος: Η Θεσσαλονίκη έχει το πλεονέκτημα στην Ελλάδα των συλλογών τέχνης. Ιστορικές συλλογές όπως η συλλογή Κωστάκη με έργα ρωσικής πρωτοπορίας αλλά και τα έργα από την συλλογή Ιόλα, οι συλλογές σύγχρονης τέχνης του ΚΜΣΤ, του ΜΜΣΤ και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (φορείς που σήμερα αποτελούν συνενωμένοι τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης – MOMus) καθώς και οι συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ.ά., συμβάλλουν ουσιαστικά στην διαμόρφωση μιας ισχυρής ταυτότητας σύγχρονου πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη.

logo horiz 4 GR ENG